Weekmonitor Corona 2021

Op deze pagina vindt u alleen de marktcijfers van 2021. Voor de marktcijfers van 2020, bekijk de Weekmonitor Corona 2020.

KVB Boekwerk presenteert een wekelijkse coronamonitor om de ontwikkelingen in de boekenmarkt te volgen. Iedere week worden de data op deze pagina bijgewerkt. Het gaat hierbij om cijfers tot de afgelopen week. Momenteel zijn dit de cijfers tot en met week 22.

Het gaat in deze weekmonitor om indicatoren over trends in de algemene boekenmarkt. De cijfers laten niet zien hoe het omzetverloop is bij individuele uitgevers en boekhandels. Binnen deze groepen kunnen en zullen verschillen groot zijn.

We hebben ervoor gekozen om de marktcijfers van 2021 te vergelijken met 2019 én 2020. De vergelijking met 2019 laat zien hoe 2021 presteert t.o.v. voor de coronacrisis.

Onderstaand dashboard bevat zeven pagina’s met daarin achtereenvolgend de volgende onderwerpen: de wekelijkse afzet; de wekelijkse omzet; het omzetresultaat per verkoopkanaal; de wekelijkse omzet per verkoopkanaal; de omzet van genres per verkoopkanaal; de omzet van genres in de totaalmarkt; en de verkoop van e-books.

Dashboard coronamonitor

Disclaimer

De cijfers in deze wekelijkse markttrends zijn gebaseerd op de retailers in het GfK-panel. Daarbij wordt een extrapolatie toegepast om een inschatting te maken van de totale Nederlandse A-boekenmarkt.  Door de huidige uitzonderlijke situatie, waarin o.a. de fysieke boekhandels zijn gesloten, is het distributiepatroon in de markt dusdanig veranderd, wat het extrapolatieproces bemoeilijkt. Hierdoor kan het zijn dat de cijfers in deze markttrends tijdens de huidige lockdown een licht vertekend beeld geven.

Ook interessant voor u