Weekmonitor Boekverkoop 2021

Op deze pagina vindt u de marktcijfers per week van 2021. Voor de marktcijfers per week van 2020, bekijk de Weekmonitor Corona 2020.

KVB Boekwerk presenteert een wekelijkse boekverkoopmonitor om de ontwikkelingen in de boekenmarkt te volgen. Het gaat in deze weekmonitor om indicatoren over trends in de algemene boekenmarkt. De cijfers laten niet zien hoe het omzetverloop is bij individuele uitgevers en boekhandels. Binnen deze groepen kunnen en zullen verschillen groot zijn. We hebben ervoor gekozen om de marktcijfers van 2021 te vergelijken met 2019 én 2020. De vergelijking met 2019 laat zien hoe 2021 presteert t.o.v. voor de coronacrisis.

Onderstaand dashboard bevat zeven pagina’s met daarin achtereenvolgend de volgende onderwerpen: de wekelijkse afzet; de wekelijkse omzet; het omzetresultaat per verkoopkanaal; de wekelijkse omzet per verkoopkanaal; de omzet van genres per verkoopkanaal; de omzet van genres in de totaalmarkt; en de verkoop van e-books.

Voorheen heette deze monitor de Weekmonitor Corona. Met ingang van 16 september 2021 is deze naam gewijzigd naar Weekmonitor Boekverkoop.

Dashboard weekmonitor

Disclaimer

De cijfers in deze wekelijkse markttrends zijn gebaseerd op de retailers in het GfK-panel. Daarbij wordt een extrapolatie toegepast om een inschatting te maken van de totale Nederlandse A-boekenmarkt.  Door de uitzonderlijke situatie, waarin o.a. de fysieke boekhandels waren gesloten, is het distributiepatroon in de markt dusdanig veranderd, wat het extrapolatieproces bemoeilijkt. Hierdoor kan het zijn dat de cijfers in deze markttrends tijdens de lockdowns een licht vertekend beeld geven.

Ook interessant voor u