Renew the Book 2017

12-09-2017

Selectie startups Renew the Book 2017 bekend

Groep Algemene Uitgevers en Rockstart hebben vijf startups geselecteerd die deel gaan nemen aan de innovatiewedstrijd Renew the Book 2017. De selectie bestaat uit Novellic, StoryTourist, WriteReader, Writing for TiNY en Zola Books. Dit book accelerator program is een initiatief van de GAU en vindt, na het succes van vorig jaar, voor de tweede keer plaats.

Deze innovatiewedstrijd, waarbij startups uit de hele wereld met goede ideeën en businessmodellen voor de Nederlandse uitgeefsector worden samengebracht, is op dit moment het meest uitgebreide in zijn soort. De vijf finalisten nemen deel aan een intensief 40-dagen acceleratorprogramma waarbij er op donderdag 30 maart een winnaar wordt gekozen. Aan deze prijs is een geldbedrag van €15.000,- verbonden.

“In totaal zijn er dit jaar 53 inzendingen ontvangen uit 25 landen. Het niveau ligt hoog en de ideeën kwamen uit heel de wereld”, stelt Wiet de Bruijn, voorzitter Groep Algemene Uitgevers. “Samen met Rockstart hebben we de startups geselecteerd op basis van beoogde kansen van de propositie, de fase waar de startup zich in bevindt en de bewezen resultaten. We zijn trots op deze finalisten en het bereik van ons programma.”

De selectie

  • Novellic (Verenigd Koninkrijk) ontwikkelt een app die het mogelijk maakt om boekenclubs te vinden en te managen, in contact te komen met medelezers en nieuwe titels te ontdekken.
  • StoryTourist (Zweden) heeft een app ontwikkeld waarmee boeken gelezen worden op de plek waar de gebeurtenissen plaatsvinden, met toevoeging van geluid en AR (Augmented Reality).
  • WriteReader (Denemarken) laat kinderen zelf thuis en op school boeken creëren op basis van hun eigen interesses, waarmee ze al in zes weken sneller en beter leren lezen en schrijven.
  • Writing for TiNY (Ierland) personaliseert op een innovatieve en kwalitatieve manier kinderboeken zodat moeilijke en bijzondere onderwerpen in aangepaste boeken aan kinderen kan worden gepresenteerd.
  • Zola Books (Verenigde Staten) heeft een geavanceerde set aan technische oplossingen ontwikkeld die de mogelijkheid biedt om elk boek in elk formaat te verkopen vanuit je eigen website.

Startup accelerator Rockstart leidt de competitie die op 23 februari van start gaat in Amsterdam. Zij brengen expert-mentors, organisaties uit het boekenvak en investeerders samen voor de begeleiding van deze ondernemers. De uiteindelijke winnaar zal tijdens de finale op 30 maart 2017 bekendgemaakt worden.