Wuwu & co

20-10-2017

Innovatieproject uit scan Digitale Literatuur

http://stepinbooks.com/?portfolio=wuwu-co

betaalde tablet-app voor iOS en Android
Engels, Frans, Duits, Spaans, Deens

auteur verhaal Merete Pryds Helle, illustrator Kamila Slocinska, ontwikkelaar app Step In Books (Aksel Køie producent, Tim Garbo interaction designer, André Taono ontwikkelaar, Jesper Ankarfeldt geluid en muziek, Morten Søndergaard verteller)

2014, Denemarken

Inhoud
Geanimeerde kinderboekenapp die de mediumspecifieke elementen van de tablet benut. Als de tablet horizontaal ligt, lees je of luister je naar de verhalen van Wuwu en haar vrienden, vijf eigenaardige fantasiewezentjes. Als je vervolgens de tablet omhoog kantelt, kom je terecht in een 3D-wereld waarin het gezelschap zich in en om een rood huis middenin een ijskoud winterlandschap bevindt. Beweeg de tablet in de rondte om de hele ruimte te ontdekken. Bij elk wezentje hoort een verhaal met een probleem dat in de driedimensionale wereld door de gebruiker opgelost moet worden.

Makers
Het concept voor de app ontstond tijdens een evenement van het Deense Fonds voor de Kunsten, waar schrijvers, illustratoren en makers uit het digitale veld 24 uur bij elkaar kwamen om samenwerking te zoeken. Vervolgens werd het bedrijf Step in Books opgericht om Wuwu & Co door te ontwikkelen, deels gefinancierd door het Fonds en deels door de makers.

Achtergrond
Tekst, animaties en de mediumspecifieke mogelijkheden van een tablet komen op een bijzondere manier samen in Wuwu & Co. De gebruiker leest en kan vervolgens overgaan naar de geïllustreerde 3D-wereld om de verhalen tot een goed einde te brengen. Bijvoorbeeld door de tablet te schudden om sneeuw uit een boom te krijgen, in de microfoon te schreeuwen om slapende beestjes te wekken of door een kleur te vinden met de camera.

Kenmerken [uitleg]
verhaalstrategie: non-lineair
vorm: app
financiering: Cultuurfonds

Resultaat
Betaalde tablet-app voor iOS en Android. De app won diverse prijzen, waaronder de Bologna Ragazzi Digital Award, Best Nordic Children’s Game en Best Original Language Game.

Meer
http://stepinbooks.com/?portfolio=mur Het nieuwe ‘step in book’ van de makers van Wuwu & Co
http://www.taraslocket.com/ ‘VR storybook’ in een geïllustreerde wereld.