The Pickle Index

21-10-2017

Innovatieproject uit scan Digitale Literatuur

http://www.thepickleindex.com

betaalde iOS-app voor iPhone en iPad, fysieke boeken
Engels

ontwikkelstudio Sudden Oak (Eli Horowitz auteur en Russell Quinn app-ontwerper, ontwikkelaar, beiden medebedenker), illustraties Ian Huebert, uitg. paperback Farrar, Straus and Giroux (FSG)

2016, Verenigde Staten

Inhoud
Bestaat uit drie op zichzelf staande versies, die ongeveer hetzelfde verhaal vertellen: een lineaire roman in een fysieke paperback, een semi-lineaire variant in hardcover, bestaande uit twee boeken die dezelfde gebeurtenissen vanuit verschillende perspectieven beschrijven, en een app. Het verhaal gaat over een incompetent circusgezelschap dat de verdwenen circusartiest Zloty Kornblatt komt redden uit de handen van een dystopische overheid, die een obsessie heeft met pekelen. In de app krijgt de gebruiker het verhaal serialized in tien dagen voorgeschoteld. Daarnaast worden er dagelijks tien pekelrecepten aangeboden, waarin soms een deel van het verhaal zit verborgen.

Makers
De makers hebben het project zelf gefinancierd en de app en de hardcover zelf uitgegeven. De paperback werd door FSG uitgegeven.

Achtergrond
The Pickle Index speelt met manieren om een verhaal vanuit verschillende perspectieven te vertellen, en dit in afleveringen te publiceren. De bedoeling van de makers hiermee was om de aandacht van de lezer vast te houden door het verhaal behapbaar te maken.

Resultaat
Een betaalde iOS-app voor iPhone en iPad, een hardcoverboek en een paperbackeditie. The Pickle Index heeft tot op heden ongeveer 25.000 lezers bereikt.

Kenmerken [uitleg]
verhaalstrategie: lineair
vorm: app, fysiek boek
financiering: self-funded

Meer
http://www.thesilenthistory.com/ Een eerdere verhaalapp van Sudden Oak.