Multidisciplinaire teams

16-10-2017

Een ontwikkeling binnen digitale literatuur

Projecten komen voort uit nieuwe, multidisciplinaire samenwerkingen. De schrijver hoeft niet meer alleen te werken. Hij schakelt vormgevers, componisten en programmeurs in, en niet slechts als onderaannemers. Auteur en team werken echt samen om hun ideeën gestalte te geven. Vaker ligt het initiatief niet eens bij de schrijver, maar wordt deze er pas in een later stadium bijgehaald.

image

You say time is a river

Geanimeerde gedichten op monitoren bij de Spoedeisende hulp van het AMC in Amsterdam, met als doel patiënten en personeel houvast te bieden op kwetsbare momenten. Met bijbehorende website.

Lees verder

image

The Pickle Index

Eén verhaal, verteld uit verschillende perspectieven. In een app en fysieke boeken. De app is in afleveringen gepubliceerd; twee versies van de boeken. Ca 25.000 lezers tot nu toe.

Lees verder

image

Het Poëzie Museum

De favoriete gedichten van schrijver Anna Enquist in een digitaal museum aan het Amsterdamse Museumplein. De app legt een augmentedreality laag over de daadwerkelijke locatie.

Lees verder

image

Notes on blindness

Virtual reality ervaring op basis van het audiodagboek van een blind geworden man. De omgeving vervaagt en woorden en zinnen sturen en leiden de ervaring. Prijswinnende app is onderdeel van groter project.

Lees verder