Hag-Seed

21-10-2017

Innovatieproject uit scan Digitale Literatuur

http://www.thebookseller.com/news/atwoods-hag-seed-launch-southbank-digital-art-installation-404001

interactieve installatie
Engels

Zach Lieberman installatie, Margaret Atwood auteur

2016, Verenigd Koninkrijk

Inhoud
Een interactieve installatie gebaseerd op quotes uit het boek Hag-Seed van Margaret Atwood, dat op zijn beurt een hervertelling was van Shakespeares The Tempest. Wanneer bezoekers de installatie betreden, worden ze in drie scènes geplaatst, waarbij de omtrek van hun lichaam de vorm van de tekst beïnvloedt. De tekst wordt bijvoorbeeld als uienschillen om het lichaam heen geplaatst, of op het lichaam geplakt. 

Makers
Southbank Centre London en Penguin Random House UK benaderden kunstenaar Zach Lieberman om een interactief project te ontwikkelen omtrent het boek van Atwood. Lieberman werkte er op afstand aan, samen met Atwood.  Het project is gefinancierd door de uitgever.

Achtergrond
De tekst komt tot leven doordat het lichaam erbij betrokken wordt, het krijgt als het ware fysiek gestalte. Door het kunstwerk in een publieke ruimte te plaatsen, komen mensen toevallig, op speelse wijze, in aanraking met het werk van Atwood. De installatie fungeert daarmee ook als creatieve promotietool voor het boek.

Resultaat
De interactieve installatie en animaties waren te zien tijdens het London Literature Festival 2016 in het Southbank Centre.

Kenmerken [uitleg]
verhaalstrategie: game
vorm: installatie
financiering: uitgeverij