Bekijk het Webinar

14-11-2018

Webinar terugkijken

Welke inzichten levert tien jaar consumentenonderzoek naar kopen, lezen en lenen van boeken ons op? Is er op basis van die resultaten ook een prognose voor de nabije toekomst mogelijk? In dit webinar, dat door KVB Boekwerk, de Koninklijke Bibliotheek en Stichting Lezen op 22 november 2018 werd georganiseerd, werden de inzichten gepresenteerd en besproken met experts.

Sinds 2009 wordt er in Nederland onderzoek gedaan naar het kopen, lenen en lezen van boeken. Na tien jaar maken we de balans op en presenteren we de meest opvallende ontwikkelingen in het afgelopen decennium. Van oudsher zijn 65-plussers een belangrijke groep voor het kopen van boeken; is dat anno 2018 nog steeds zo, en levert de vergrijzing nieuwe kansen op? Zijn mensen die vaak boeken lenen ook de mensen die vaak boeken kopen? En wie lezen, lenen of kopen er vaker: mannen of vrouwen?

Daarnaast is op basis van de resultaten van de eerste tien jaar consumentenonderzoek een model ontwikkeld om vooruit te kijken: hoe ziet het veld eruit in 2025? De meest opvallende voorspellingen zijn ook tijdens het webinar besproken.

Lees de artikelen die bij de onderzoeksresultaten zijn geschreven: