Seminar over innovatie
Op 19 januari organiseert KVB Boekwerk het seminar "Met het oog op morgen". De wereld is in beweging, de boekensector ook. Tijdens het seminar richten we onze blik op de toekomst. Hoe wordt er in de boekensector geïnnoveerd, welke relevante vernieuwingen dienen zich aan en op welke manier zijn die in de nabije toekomst al bruikbaar? 

De middag is bedoeld om ondernemers in het boekenvak kennis te laten maken met ontwikkelingen en kansen die innovatie biedt. In een rijk gevuld programma nemen experts van zowel buiten de sector als uit het boekenvak zelf ons mee langs de ontwikkelingen, en voorbeelden uit binnen- en buitenland. Het belooft een inspirerende middag te worden waarbij auteurs, uitgevers en boekhandelaren de revue zullen passeren. Maar ook bibliothecarissen, beleidsmakers en andere belangstellenden zullen zich niet vervelen. Na afloop vindt de jaarlijkse CPNB Nieuwjaarsborrel plaats.

Kom in beweging en meld je nu aan!  De toegang is gratis, aanmelden verplicht. Bekijk hier de sprekers en het programma. 

Datum: donderdag 19 januari
Tijd: inloop: 13.00 uur, programma: 13.30 - 17.00 uur. Aansluitend CPNB Nieuwjaarsborrel
Locatie: NEMO Science Museum 

 

Meld je aan voor het seminar

Let op: er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar voor het seminar.
Voor een plek op de reservelijst kunt u mailen naar secretariaat@kvb.nl

                                        PROGRAMMA


Tijdens het seminar nemen verscheidene sprekers ons mee langs diverse onderwerpen rondom innovatie. Internationaal expert Jeff Povlo schetst de ontwikkelingen en mogelijkheden van community building. Jorij Abraham, program manager van het onderzoeksprogramma ShoppingTomorrow, richt zich op de retail en presenteert de highlights van vier jaar onderzoek. Max Haring neemt dit jaar de Tiele-lezing voor zijn rekening, hij duikt in het fenomeen Open Access en Paulien Dresscher neemt ons mee op een reis langs inspirerende interactieve projecten. Daarnaast worden er innovatie-cases uit het boekenvak gepresenteerd, waarbij zowel de boekhandelaar, de auteur en de uitgeverij aan bod komt. Martin Voigt, coördinator van Renew the Book, zal aanwezig zijn om hun Innovation Grid te presenteren. Lees hier meer over de sprekers en hun onderwerpen.