Scan startups innovatie boekenvak


Door: Jurriaan Rammeloo en Jasper Baggerman

KVB Boekwerk en het NUV hebben in december 2016 opdracht gegeven voor een internationale scan naar startups in de boekenmarkt. Hiermee beogen de opdrachtgevers vooral trends te identificeren voor innovatie in de boekenmarkt. Waar richten startups en hun investeerders zich op? Waar geloven zij in en zijn zij bereid tijd en geld in te investeren? De scan biedt tegelijkertijd een selectie van 15 startups die ondernemers in de boekenmarkt kunnen inspireren.

De blik is naar buiten gericht: wat gebeurt er volgens de scan in het buitenland? En als we de resultaten voorleggen aan experts in Nederland, wat zijn dan de conclusies over het innovatieklimaat in onze boekenmarkt?

Voor de uitvoering van de desk research is een klein team samengesteld van startup-experts van Node1, een consultancybureau met ervaring en connecties met startups.  KVB Boekwerk het het NUV zelf dragen zorg voor de raadpleging van de ondernemers in de markt. Hun is gevraagd startups op volgende van voorkeur te zetten of van commentaar te voorzien. Daarbij wordt samengewerkt met diverse parnters in de markt waaronder Groep Algemene Uitgevers en de Boekverkopersbond.

Download de Scan startups innovatie in het boekenvak (1 mei 2017)