Startup scan en trends in innovatie


1.800 internationale startups in de boekenmarkt

KVB Boekwerk en het NUV hebben een scan laten maken van internationale startups in de boekenmarkt. Hierbij zijn 1.800 actieve startups gevonden. Van groot tot klein, van net gestart tot al jaren bezig, van actief tot op sterven na dood. Om het kaf van het koren te scheiden is een selectie gemaakt van startups die tussen 2014 en 2016  zijn begonnen, van enige omvang zijn en actief naar buiten treden voor klanten, partners of investeerders. Na deze selectie blijven er nog 67 over. Hieruit zijn 15 inspirerende startups geselecteerd die relevant kunnen zijn voor auteurs, uitgevers of boekverkopers in Nederland.

Stem mee

Vanuit de 15 willen we komen tot de meest inspirerende startups in de boekenmarkt. Dat doen we graag samen met professionals uit de boekenmarkt. Via onderstaande link kan je stemmen voor je favoriete startup. Je krijgt 5 startups gepresenteerd om te beoordelen en te rangschikken op volgorde. Een panel van experts geeft commentaar op wat de meest relevant inzichten en inspiraties voor de toekomst zijn voor auteurs, uitgevers of boekverkopers.
Klik hier om te stemmen

16 mei: startup innovaties en trends

Ondernemers in de boekenmarkt investeren volop in innovatie, zo blijkt uit de Boekwerk Monitor 2016. Innovatie staat echter nooit stil, net als de markt. Daarom presenteren KVB Boekwerk en het NUV op 16 mei de meest inspirerende internationale startups, volgens de markt.

Altijd alert

Het boekenvak is door digitalisering continu in beweging. Ondernemers zijn daarom altijd op zoek naar inspiratie en kansen voor vernieuwing. Boekwerk en het NUV dragen hieraan bij met nieuwe inzichten. Door te kijken waar startups en investeerders hun tijd en geld in steken, wordt zichtbaar in welke trends en proposities zij geloven. De startup scan biedt een top 15 aan inspirerende voorbeelden en een analyse voor welke trends zij staan. Uit iedere startup of trend kunnen ondernemers hun eigen lessen trekken of best practices selecteren.

Vernieuwende makers

Parallel aan de startup scan heeft KVB Boekwerk samen met het Letterenfonds een internationale scan laten doen van innovaties in digitale literatuur. De scan biedt 30 innovatieve manieren van digital storytelling die de grenzen van literatuur verkennen, en trends van hoe makers tekst, verhalen en technologie combineren. Het laat zien hoe makers door te experimenteren nieuwe vormen van literatuur onderzoeken, en wat er bij de creatie en de productie komt kijken.

Aanmelding 16 mei

Als u van plan bent om aanwezig te zijn op 16 mei en zeker wilt zijn van een plaats, mail dan naar secretariaat@kvb.nl. Het aantal plaatsen is namelijk beperkt.